Всички категории
EN

Природата създава детско щастие за децата

Time :2021-08-06 14:37:50 Хитове : 7

Говорейки за детството, кое е първото, което ви идва на ум?
Детството ми се развихри с моите спътници, помагайки в полетата, обръснаха кубчета лед с малка мотика, криенки в купчината паднали листа ...
Газене на вода, игра в калта, хвърляне на торби с пясък, търкаляне на обръчи, планини, полета, реки и бамбукови гори са все фигури от детството. Всяко кътче от живота е пълно с детско щастие.

В пясъчника или във водата

И пясъкът, и водата са много често срещани материали в природата. Деликатният допир, зърнестостта, течливостта и променливостта на самия пясък ще донесат богати чувства на децата. Това е най -добрият начин децата да контактуват и да усещат природата.

Водата е безцветна, безвкусна и невидима, но чрез различни материали, като оформянето на тръби, водата ще се превърне в различни интересни форми, което кара децата да се чувстват пълни с забавление.


На дървото

Фробел, немски педагог и основател на съвременното предучилищно образование, каза: „Катеренето на дърво е като отваряне на чисто нов свят за децата!“

Децата са родени да обичат да се катерят по дървета. Те тестват способностите си и се предизвикват, като постоянно достигат различни висоти. За децата всяко изкачване е прекрасно приключение.

Под стрехите, в ъгъла на стълбите

Изглежда децата винаги обичат да се качват под стрехите, палатките и ъглите на стълбите. Тези топли, удобни и тихи пространства всъщност са местата, където децата могат да коригират емоциите си, да освободят вътрешния си натиск, да разсъждават върху поведението си и да намерят духовна принадлежност.

Когато психологическите потребности на децата трябва да бъдат облекчени и разкрити, те се нуждаят от мистериозна каюта, която принадлежи само на тях.

В калната яма

Децата естествено са привлечени от кални ями, кал и пр. Красивите детски спомени на много хора определено ще имат сцени на игра на кал.

Това не само е забавно, но и позволява на децата да растат и да се развиват от хаос и кал, като събиране на щастливо емоционално преживяване, развиване на творчество и въображение, подобряване на концентрацията и повишаване на имунитета.

За децата калните ями също имат лечебна свръхсила. Децата изпитват усещането да притискат краката и стъпалата си на земята, като им помагат да отпуснат мускулите на краката си и да възвърнат увереността в собствените си сили.

В областта

Самите деца са син на природата. Когато влязат в естествената среда, за да открият и изследват, те ще бъдат потопени в опита на близък контакт с природата.

Хващайки риба, улавяйки локус, мрежейки водни кончета, засаждайки семена, прибирайки ориз и наблюдавайки охлюви, децата докосват и се възхищават на малко животно на полето, виждат как изглежда и измерват колко е дълго.

Известният възпитател в предучилищна възраст г -н Chen Heqin каза: "Природата е нашата съкровищница на знанието, а обществото е нашата жизнена съкровищница и нашите живи учебни материали." Децата не само научават за природата в такава ярка и интересна игра, но и печелят, научават и преживяват в много аспекти.

На предизвикателно място

Децата обичат приключенията и предизвикателните игри. Важно е да има малко опасност в пространство, принадлежащо на деца. Тези малки приключения дават на децата способността да се защитават и им дават да разберат, че дори и да се наранят, те се учат и растат.

Пътеката на децата е навсякъде, деца има навсякъде. Да се ​​създаде цветно, като калейдоскоп щастливо детство за децата е постоянното първоначално намерение и постоянство на хората Kaiqi. Красивите детски спомени са пълни с мечти, пълни с невинност и пълни с щастливо приятелство в Рая Кайчи.