Всички категории
EN

Успешен проект, завършен от Kaiqi--Gudaowan Park

Time :2021-10-22 17:11:29 Хитове : 5

На 12 януари 2021 г. беше официално открит паркът Chongqing Bishan Gudaowan (означава Ancient Road Bay), който продължи две години и струваше 270 милиона юана. С темата за древната след пътна култура на Чънду Чунцин, паркът възпроизвежда културата на старата китайска пощенска станция и историческите обекти по Бишан Роуд, Донгсяо и Юхе древния път в историята, така че да разкопае дълбоко историческия контекст на Чънду Чунцин и да наследи традиционната култура на Башу.

Паркът е разделен на различни зони според различната култура и оборудването за игри във всяка зона е персонализирано, за да отразява културата.

Зона с двоен барабан

Бойният барабан е барабан за повишаване на морала или командна битка. Известният китайски военен стратег Сун Дзъ посочва в своето изкуство на войната: „златният барабан е очите и ушите на хората,... За да не могат смелите да атакуват сами, а плахите да не могат да се оттеглят сами”.

Зоната с двоен барабан, центрирана върху голямо оборудване с двоен барабан, е поставена на командната височина на обекта.
Цялото оборудване е направено в две свързани старинни двойни барабанни форми, които не само имат функцията на оборудване за забавление, но също така имат функцията за моделиране на пейзажа. Вътрешността на оборудването за игра включва вертикално и хоризонтално катерене, триизмерна игра с лабиринт, двоен барабан, перкусия, пързалка и други части за игра.

Произходът на суинга може да се проследи до древни времена преди стотици хиляди години. По това време, за да си изкарват прехраната, нашите предци трябваше да се качват по дърветата, за да берат диви плодове или да ловуват диви животни. При катерене и бягане те често хващат силни лози, люлеят се по лозя, катерят се по дървета или пресичат канавки.

По всяко време може да се построи наблюдателна кула. Неговата функция е да отвори фиксиран изглед в определена област.


Район на гара Laifeng
Железните кабелни мостове в древен Китай включват главно железни кабелни мостове и железни кабелни плаващи мостове. Конструкцията на железния въжен мост е използвана основно за преминаване през „естествения грабен“ на дълбоки потоци и порои. В същото време той е бил използван и за военна отбрана, за да блокира канала на река Яндзъ.

В древни времена стълбата е вид военно оборудване, което се използва за изкачване до градската стена и нападение на града. Под него има колела и може да кара. Затова се нарича още "кола-стълба".
Обсадното превозно средство е древно обсадно оръжие, известно още като спешно превозно средство. Той разчита на скоростта и кинетичната енергия на обсадния чук, за да пробие градската порта или да разруши градската стена.

Stockade е ограда за защита. Обикновено това е препятствие, често използвано във военните. Може да се използва и за описание на село.

Дизайнът на тази зона се основава главно на често използваното оборудване на древните селски къщи, което съчетава характеристиките на древните обичаи с оборудване за детски площадки, с уникален стил и преподаване в забавление.

Пясъчен басейн Зона

Клатушката и люлката са популярно оборудване за паркова детска площадка. За да отговори на нуждите за повече деца, зоната на пясъчния басейн също е направила колекция. Формите са старинния стил на дърво и формите на старинни уреди, сякаш са далеч от шума на града и са интегрирани в живота на природата.

Зона с водни оръдия
Детството е пъстър колан. В растящия пояс има много цветове, като ентусиазъм, смях и тъга, но водната зона е незаменима детска площадка, особено водните военни игри.
В жаркото лято какво ще кажете за водна битка?
Водна битка
Възползвайки се от природните географски предимства, се създава зона с водни оръдия, в която водни оръдия се използват за настройване на водни игри за взаимна атака. Десетки водни оръдия са поставени в оградата на съкровищницата и бреговете от двете страни, така че да можете да се стреляте свободно. Някои кутии за съкровища, плаващи бъчви и плаващи кутии също са поставени в реката. Могат да се използват и като фокус за състезание и стрелба.

Район Dingjia'ao

Идеята за дизайн идва от античната улица. Трябва да има транзакции на улицата, което е неделимо от парите, а това оборудване използва няколко общи валути в древни времена. Валутата на Китай има дълга история и голямо разнообразие, формирайки уникална валутна култура.

Kaiyuan Tongbao е основната монета на династията Тан в продължение на 300 години. Освен това имаше Qianfeng chongbao, Qianyuan chongbao, Dali Yuanbao, Jianzhong Tongbao, Xiantong Xuanbao, Shuntian Yuanbao и Deyi Yuanbao в ролите на Ши Симин.

За да се увеличи игровата стойност на оборудването на детската площадка, в дизайна са включени и някои мрежи за катерене, които могат да лежат и да се наслаждават на слънчевата баня и да упражняват баланс. Под мрежата за катерене има малко друго оборудване за забавление, като висяща купчина, люлка на лунна светлина и въртяща се топка. Той се фокусира върху комбинацията от правилен маршрут и скорост, което е много предизвикателно и интересно за игра на децата.

Древният път на Ченгду Чунцин и древният път Цинба съдържат дълга история и цветни обичаи и култура. Разкрийте натоварената с прах история на стария хилядолетен път, разкажете историите за трите древни пътя през Бишан и почувствайте хуманистичните чувства през хилядолетието.
Kaiqi Play настоява да разчита на природата, да се интегрира в природата и планините и реките и творчески създава древен пътен залив с красива вода и пластове, наследявайки история и култура.