Всички категории
EN

Кратката история и перспективите на индустрията за оборудване за детски площадки в Китай

Time :2021-09-07 15:34:36 Хитове : 6

С устойчивото и здравословно развитие на китайската икономика и непрекъснатото подобряване на материалния жизнен стандарт на хората, търсенето на Китай за паркове за детски площадки също се увеличава. Парковете за детски площадки постепенно се превръщат в нов вид развлекателни продукти и постепенно образуват разнообразна комбинация с среда за развитие като образование, провинция, ваканция и IP.

Концепция за оборудване за детски площадки
На 30 декември 2011 г. Главната администрация по надзор на качеството, инспекция и карантина на Китайската народна република и Китайската национална администрация по стандартизация издадоха съвместно националния стандарт GB / t27689 2011 детско оборудване за детски площадки, който се прилага официално от 1 юни 2012 г. .
Оттогава Китай прекрати историята на липсата на национални стандарти за оборудване за детски площадки и официално определи името и определението на оборудването за детски площадки на национално ниво за първи път.
Оборудването на детската площадка означава оборудване за деца на възраст 3-14 години, които да играят без захранване чрез електрическо, хидравлично или пневматично устройство, те са съставени от функционални части като катерач, пързалка, тунел за пълзене, стълби и люлки и крепежни елементи.

Развитие и еволюция на оборудване за детски площадки

След реформата и отварянето на Китай през 1978 г., икономиката се развива бързо през последните 40 години, а китайската индустрия за оборудване за детски площадки се развива от нулата. В момента тя се е превърнала в индустрия с годишна стойност на продукцията от десетки милиарди.

3 етапа от развитието на китайското оборудване за детски площадки
Начален етап —— 1980-1990 година


През 1980 -те години на миналия век две важни събития, които бележат началото на детската площадка, са създаването на съответни индустриални асоциации.

През 1986 г. е създадена Китайска асоциация за играчки и непълнолетни (по -рано известна като „Китайска асоциация за играчки“). С одобрението на Комисията за надзор на държавните активи и администрацията на Държавния съвет и Министерството на гражданските дела, тя беше официално преименувана на Китайската асоциация за играчки и непълнолетни от 24 юни 2011 г. На 1 август 1987 г. Китайската асоциация на атракциите на увеселителните паркове беше основан.
Като най -голямата и най -ранна производствена база на оборудване за детски площадки в Китай, голям брой предприятия в град Qiaoxia, окръг Yongjia, Wenzhou започват да произвеждат и продават оборудване за детски площадки през 1980 -те и 1990 -те години на миналия век.
През юли 2006 г. град Qiaoxia, окръг Yongjia, Wenzhou беше награден като град на образователната играчка в Китай от Китайската асоциация за играчки (успешно премина повторната оценка през юни 2009 г.).


Марките, започнали през онези години, вече са разработени до известната марка оборудване за детски площадки, произведени в Китай. Като компания от цяла линия в индустрията на оборудване за детски площадки от първите дни, Kaiqi се превърна в водещо предприятие за оборудване за детски площадки в Китай и е марката за оборудване за детски площадки от висок клас
Предприемаческите марки през онези години сега се превърнаха в добре познати марки на местни развлекателни съоръжения без двигател в Китай. Като група от цяла индустриална верига, занимаваща се с оборудване за забавление родител-дете без захранване в ранния етап в Китай, Cage се превърна във водещо предприятие с оборудване за забавление без захранване в Китай и световно известна марка за забавления от висок клас с културна и образователна стойност.

2 Етап на развитие и популяризиране - 2000 -те
През 21-ви век китайската индустрия за оборудване за детски площадки навлиза в период на бързо развитие и производителите на индустрията постепенно реализират мащабно производство. Продуктовата линия се е разраснала от нулата, а обхватът на пазара се е разширил от най -икономически развитите делта на река Перла, делтата на река Яндзъ и икономическия кръг на ръба на Бохай до земя в Китай и дори до села и градове.
В същото време оборудването за детски площадки, произведено в Китай, започна да навлиза на задграничния пазар. Сега, произведено в Китай, е навсякъде по всички континенти по света.
С бързото развитие на индустрията постепенно се въвеждат национални стандарти и индустриални стандарти, свързани с оборудването на детски площадки, което значително насърчава стандартите за качество на продуктите и нивото на развитие на индустрията.

3 Етапът на реформата и иновациите - 2010 г.
С бързото развитие на Интернет и настъпването на ерата на информацията практикуващите в индустрията и инвеститорите, дизайнерите и изследователските институции значително ускориха достъпа си до информация. Дизайнерите на детски площадки също започнаха да обръщат внимание на поведението и психологията на децата.
Според различните нужди на децата различните видове и функции на детските площадки стават все по -богати. Въз основа на децата, детската площадка е проектирана да бъде по -безопасна, по -предизвикателна и интересна и по -подходяща за физическото и психическото развитие на децата, така че да създаде място за отдих, наистина подходящо за здравословния им растеж.

Всички видове усъвършенствани концепции за дизайн на увеселителен парк, като включващ увеселителен парк, град, подходящ за деца (общност), комбинация от сухо и мокро зониране, спестяване на естествен дефицит, Приключенски парк и увеселителен парк за всички възрасти са приложени към проектирането и изпълнението на без захранване детски увеселителен парк.

Перспективите на индустрията за оборудване за детски площадки

1 Оборудването на детските площадки има голям потенциал на пазара на културния туризъм в бъдеще
С развитието на китайската икономика и увеличаването на националния доход туристическото поведение стана популярно. Наскоро Министерството на културата и туризма официално обяви, че броят на местните туристи през 2019 г. е 6.006 милиарда, годишно увеличение от 8.4%, а общите годишни приходи от туризъм са 6.63 трилиона юана, на годишна база увеличение с 11.1%.
От гледна точка на тенденциите в индустрията, китайският туристически пазар има огромно пространство, търсенето на национален туризъм продължава да е силно и се предявяват по -високи изисквания за качество на продуктите и услугите.

2 Паркът без захранване ще се превърне в основната сила на пазара на игри родител-дете
Ефектът от суперпозицията на възхода на средната класа, надграждането на туристическото потребление и откриването на политиката за две деца роди голям туристически пазар родител-дете. „Пътуване с деца“ се превърна в основна тенденция на потребление на туристическия пазар.

При такива характеристики на пазарното търсене и поведение, детската площадка „родител-дете” може да задоволи всички нужди в най-голяма степен:

Първо, парк в отличната екологична среда в предградията на града, който решава проблемите с кратките дейности на открито и липсата на разбиране и контакт с природата за градските семейства родител-дете с най-ниски разходи за време;

Второ, професионалното оборудване за детски площадки не само отговаря на природата на играта на децата, но и отговаря на нуждите от обучение при забавно преподаване чрез определяне на специални курсове. Докато осигуряват детска игра, родителите могат също така да получат свободно време, релакс и комфортно изживяване.

3 Паркът с детски площадки „родител-дете“ интегрира градското и селското развитие
Според статистиката на Националното статистическо бюро, до 2018 г. нивото на урбанизация в Китай (степен на урбанизация) е достигнало 59.58%, близо до 60%. В сравнение със 17.9% в началото на процеса на урбанизация в Китай през 1978 г., той се увеличава с 42 процентни пункта.
Докато процентът на урбанизация в Китай се увеличава, той също така разкрива някои недостатъци за развитието на едностранното преследване на разширяването на градската зона и нарастването на градското население, което води до недостиг на външно пространство, подходящо за дейности родители-деца в градовете.
Следователно хората започнаха да се вливат в екологичните пространства като села, ферми, селски паркове и горски паркове около града. Въпреки това, скоростта на развитие на търсенето на пазара значително надвишава скоростта на обновяване на продуктите на открито в града.

 В среда на развитие на взаимодействието на урбанизацията и антиурбанизацията, детският парк „родител-дете“ играе роля в задоволяването на нуждите на пазара и предоставя на градските потребители висококачествен, модерен дизайн на темата и забавления с високо участие.

4 Оборудването на детската площадка се премества от функция към IP
Китайската индустрия за културен туризъм е преживяла от ерата, ръководена от ресурси преди тридесет години, до ерата, ръководена от пазара преди десет години, а след това до сегашната ера, ръководена от ИС.
Като носител с висока агрегирана стойност, IP се свързва онлайн и офлайн чрез непрекъснато култивиране и разпространение, свързва стойността на продукта и потребителското търсене и интегрира корпоративните продукти и услуги в мрежа с ценности чрез отличителен и систематичен образ и поведение, така че да се натрупва и увеличава .
Като нов културен и туристически продукт, традиционните четири основни функции „пълзене, люлеене, катерене и плъзгане“, реализирани чрез разчитане на стандартизирано оборудване, далеч не отговарят на нуждите на потребителите.

Индустрията на детските площадки родител-дете обогатява различни възможности за отдих на родител-дете с отличителни характеристики на IP чрез различни тематични планировки, дизайн на формата, разширяване на концепцията, интегриране на функции, припокриване на пространството и други начини.
Развитието на индустрията за оборудване на детски площадки е неделимо от подкрепата и насърчаването на правителството и индустриалните асоциации, както и от формулирането, надзора и прилагането на индустриалните стандарти. В същото време тя също се нуждае от постоянство и борба на предприятията.
 
За да имат децата по -щастливо и по -добро детство, Kaiqi няма да забрави първоначалното си намерение, да се придържа към иновациите, постоянно да изследва и да води бързото и здравословно развитие на индустрията според изискванията на отрасловия бенчмарк.