Всички категории
EN

За да проектират детско пространство за игра по този начин, те не искат да се прибират

Time :2021-09-28 09:57:17 Хитове : 4

Децата са цветята на една страна
Детството е най -простият и любопитен етап
Невинното детство има нужда да се пазим заедно

В разнообразната ера дизайнът на детското пространство за игра се влияе от много фактори, но без значение кой фактор, практичност и функционалност са крайната цел на дизайна.


ЧАСТ.1

Влиянието на психологията на поведението на децата върху дизайна


Невинността, простотата и природата са присъщите психологически характеристики на децата. Търсенето и отговорът на дизайна на детските площадки са по -директни и оказват голямо влияние върху характера им.

Поведението на децата се влияе от различни фактори в пространството на околната среда, като мащаба на пространството, размера на мебелите, светлинния ефект на пространството и др. Дизайнът на функционално и практично детско пространство за игра може да насърчи здравословния и щастлив растеж на децата.


ЧАСТ.2

Влияние на функционалността и практичността на детското пространство върху дизайна


Гладкото и прозрачно пространство може да накара децата да се чувстват отворени. Квадратното пространство като правоъгълник е сравнително тържествено за децата, докато пространството с кръгла форма прави децата по -спокойни и свободни.

ЧАСТ.3

Значението на цветовите елементи за детската психология


Влиянието на цвета върху децата в детската площадка е многостранно. Цветът влияе върху интелектуалното развитие на децата, емоционалната промяна и персонализираното развитие на децата, така че прилагането на цвят в пространството също е много важно при проектирането на детска площадка.

В дизайна на детското игрово пространство създаването на жива и активна среда чрез цветово съчетание е най -подходящото място за децата.

ЧАСТ.4

Връзката между тематичните елементи и значението на детската психология


Темата за зоната за отдих на децата се отразява чрез различни форми, а чувствата на децата трябва да бъдат отразени във визията и съдържанието.

Комбинацията от екологична тема и определено моделиране и артистичен дизайн може да привлече вниманието на децата, да увеличи участието им и да подобри въображението и творчеството им.

Най -важният принцип на проектиране на детското пространство за игра е да гледате света от гледна точка на децата. Дизайнерите трябва да се върнат към „детското забавление“, преди да могат да проектират мечтания рай, наистина подходящ за деца.